BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL

Meksički predsjednik vratio vladin zrakoplov u Kaliforniju

Meksički predsjednik Andres Lopez Obrador je ovaj tjedan održao posebnu konferenciju za medije u Međunarodnoj zračnoj luci Benito Juárez, a uz njega je bio  i gradonačelnik Mexico Citya.

Govor je održao ispred velikog putničkog zrakoplova, koji je služio administraciji prijašnjeg predsjednika Enriquea Peñe Niete. Putnički avion ima posebna sjedala, velike stolove, odjeljke. Prostorom dominiraju drvene intarzije, ekrani i moderna tehnologija, a tu je velika kupaonica i spavaća soba.

Zrakoplov Boeing 787 Dreamliner je kupljen 2012. godine za 200 milijuna dolara. Ovaj posebno uređen avion je danas procijenjen na 120 milijuna dolara. Obrador je istaknuo kako je za njega plaćen  prevelik iznos što pokazuje kako je novac trošila prijašnja vlada. Zrakoplov je poslan u sjedište tvrtke Boeing u Kaliforniji,

Meksički predsjednik je u sklopu govora pozvao građane da nastave igrati popularnu lutriju, jer će veći dio novca biti iskorišten u javnozdravstvene svrhe i za kupnju potrebne medicinske opreme.

Komentiraj