MEGA Kreativni Orban za predsjedanje EU-om odabrao Trumpov slogan

Autor:

HungaryintheEU

‘Učinimo Europu ponovno velikom’ službeni je slogan Mađarske za njezino nadolazeće rotirajuće predsjedanje Vijećem Europske unije. Mađarska je svoj novi slogan i logo objavila u video snimci na društvenoj mreži X.

Slogan je gotovo doslovna kopija slogana bivšeg, ali možda i budućeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je ranije nahvalio mađarskog premijera Viktora Orbana kad ga je ugostio na Floridi.

Tada je rekao da su ostali u kontaktu i nakon što je Trump napustio Bijelu kuću.

Prema priopćenju mađarskog predsjedništva, logotip kocke predstavljen uz slogan MEGA inspiriran je “svjetski poznatim mađarskim izumom, Rubikovom kockom”, koja ove godine slavi 50. obljetnicu, prenosi CNN.

Nije prvi put da jedan da Orban ponavlja Trumpov izričaj – naime, u svibnju je Orbán održao treću godišnju konferenciju CPAC (Conservative Political Action Conference) u Mađarskoj.

U svom uvodnom govoru na konferenciji, Orbán je podržao Trumpovu kandidaturu za reizbor i upotrijebio slogan MAGA u svojim primjedbama, rekavši: “Učinimo Ameriku ponovno velikom, učinimo Europu ponovno velikom!”

Trump je konferenciji poslao unaprijed snimljenu videoporuku u kojoj je Orbana nazvao “velikim čovjekom” i pozdravio “domoljube u Mađarskoj koji se ponosno bore na prvim crtama bitke za spas zapadne civilizacije”, piše CNN.

ZNAM DA JE ČASTAN ČOVJEK Orban pozvao Trumpa da nastavi s borbom: Uvijek je stavljao SAD na prvo mjesto!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.