Medved: “Tražit ću od MUP-a detalje oko Sučića, a odluku donosi Upravno vijeće”

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved u srijedu je, nakon sastanka užeg kabineta Vlade, dao izjavu za medije. Najavio je da će ministar zdravstva Vili Beroš u poslijedpodnevnim satima javnost izvijestiti o postupanju oko cjepiva protiv koronavirusa.

“Na užem kabinetu ministar zdravstva dao je osvrt i dat će popodne informaciju vezano uz postupanje oko cjepiva”, rekao je Medved.

Ministar branitelja potvrdio je i da ga je predsjednik Vlade Andrej Plenković ovlastio da u njegovoj odsutnosti potpisuje akte Vlade dok sve ostale aktivnosti premijer obavlja redovno.

Demantirao Juričana

Medved se osvrnuo i na objavu redatelja Darija Juričana, koji je ustvrdio da Medved „prikriva Bandićeve majstrorije“. Podsjetimo, Juričan je prozvao ministra Medveda da prikriva podatke koji bi rasvijetlili okolnosti pod kojima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić omogućio osnivaču stranke BM365 Marku Mariću gradski stan uz značajan popust.

Juričan: “Medved pomogao Bandićevom čovjeku da dobije stan za 53 tisuće kuna”

“Želim demantirati da se mene osobno i Ministarstvo branitelja povezuje s jednim predmetom. Otvorio ga je g. Juričan, vezano za osobu koja se dovood u vezu s Milanom Bandićem. Želim jasno demantirati bilo kakvu poveznicu mene osobno ili ministarstva s tim predmetom.

Predmet je zaprimjljen 2015. dok je ministar bio Predrag Matić, radilo se o izračunu i obradi vezano za stambeno zbrinjavanje osobe u stanu Grada Zagreba. 2015. Ministarstvo branitelja odreagiralo je u skladu sa zakonskim nadležnostima, obradilo sve, dostavilo Gradu Zagrebu koji je dalje postupao u tom predmetu. Puno je raznih konstrukcija koje se pokušavaju dovesti u vezi s ministarstvom i sa mnom, no ministarstvo sve aktivnosti obnaša u skladu sa zakonom.”

O objavi Juričana očitovalo se i Ministarstvo branitelja.

Objavu Darija Juričana Ministarstvo branitelja nazvalo ‘manipulativnom’

Indident Stjepana Sučića

Medved je novinarima komentirao i slučaj HDZ-ovog državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Stjepana Sučića.

“Bilo je aktualno pitanje ostavke Stjepana Sučića i danas na području Vukovara ministarstvo nastavlja redoviti proces pronalaženja nestalih. Smatram da hrvatska javnost ima sve informacije, posebno članovi obitelji nestalih.

Moja je obveza sazvati Upravno vijeće i staviti točku na dnevni red. Tražit ću od MUP-a detalje, nakon okončanja istrage, vezane uz to i u skladu s time Upravno vijeće će donijeti odluku. Upravno vijeće ga je imenovalo za ravnatelja Memorijalnog centra, u skladu s izvješćem će donijeti odluku”, zaključio je Medved.

Policija o Sučiću: “A što se oštećenja inventara tiče, dostavit ćemo izvješće…”

Komentiraj