MEDVED: “Škoro odlaskom u 2. izbornu jedinicu bježi od Plenkovića”

HDZ danas u središnjici stranke odlučuje o imenima koja će se naći na listama za predstojeće parlamentarne izbore.

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je strategiju stranke pred izbore. “Danas je važan sastanak, gdje će predstavnici županijskih organizacija predstaviti svoje kandidate. Nakon što smo predstavili najkvalitetniji program, danas će HDZ kompletirati listu s najkvalitetnijim ljudima”, rekao je u subotu Medved novinarima.

Medved je, kaže, uvjeren da će se na listama u svim izbornim jedinicama naći najkvalitetniji HDZ-ov kadar, o čemu će se u središnjici stranke odlučiti zajedno s predsjednicima županijskih organizacija HDZ-a.

Na pitanje hoće li na listama biti mjesta za Stevu Culeja, kaže: “Kolega Culej je kvalitetan čovjek, kao zastupnik u Hrvatskom saboru bio je kvalitetan i vjerujem da će imati svoje mjesto na listi u 5. izbornoj jedinici. On je čovjek koji je puno dao za svoju domovinu”, rekao je Medved, kako prenosi N1.

Što se tiče žena na listama, ministar branitelja rekao je da će u 7. izbornoj jedinici imati iznadprosječnu zastupljenost stranačkih kolegica, “koje su prepoznatljive ne zato što su žene, nego kroz svoj rad i dosadašnju karijeru”.

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro naći će se na listi u 2. izbornoj jedinici, a ne u 1. gdje živi ili u 4. odakle potječe, Medved je rekao da misli da Škoro na taj način bježi od Andreja Plenkovića, koji će biti HDZ-ov kandidat u prvoj izbornoj jedinici.

Komentiraj