Medved: “Šator u Savskoj nema veze s ovim što imamo danas”

Prosvjednički šator pred Ministarstvo branitelja u Savskoj ” ni na koji način ne može se povezivati s onim što danas imamo”, ustvrdio je danas ministar branitelja Tomo Medved, jedan od ključnih sudionika tog prosvjeda koji je trajao 555 dana.

“Prosvjed u Savskoj nije imao za cilj ikoga ugrožavati. To su potpuno različite stvari i molim vas zajedno – ne dovodimo u isti kontekst prosvjed hrvatskih branitelja s ovom pojavom koju smo vidjeli ovdje na Trgu svetog Marka”, kazao je Medved danas novinarima, prenosi HRT.

Komentirao je i izjavu generala Pavla Miljavca, predsjednika Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), koji je iznošenje plinskih boca tijekom prosvjeda u Savskoj nazvao terorističkim činom.

“Taj smo čin i mi svi hrvatski branitelji osudili istog trenutka i plinske boce su vrlo brzo uklonjene. Taj čin, kao i prosvjed hrvatskih branitelja, bio je posljedica apsolutno neprihvatljivog i neodgovarajućeg odnosa tadašnje Vlade prema hrvatskim braniteljima, rekao je Medved, dodavši da nije prvi put da “Miljavac na svoj način i svojom optikom vidi stvari koje nisu baš takove”. “Ne mogu prihvatiti njegovu konstataciju. I taj čin prosvjeda hrvatskih branitelja ni na koji način ne može se povezivati s onim što danas imamo”, poručio je Medved.

Komentiraj