Medved pozvao stanovništvo Banovine da se grije bez straha: “Do kraja siječnja svi će biti zbrinuti”

Aktualna pitanja oko rješavanja problema s donacijama, smještaju stanovnika Banije  i političkim aferama komentirao je je potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Koja će biti uloga župana Ive Žinića u idućih nekoliko mjeseci i hoće li on odstupiti s funkcije, Tomo Medved kaže kako će se odluke donositi temeljem svih pokazatelja koje su zatražene od nadležnih tijela i službi.

“Jako je puno detalja i zato smo zatražili konkretne pokazatelje. vijek je dojam i percepcija s obzirom na medijse napise jedno, a konkretne činjenice i argumenti su drugo. One će biti smjernice za odluke kakve ćemo donijeti u skladu sa zakonom. I HDZ i Vlada ima nultu stopu tolerancije na svaki oblik kriminala i korupcije”, rekao je Medved u Dnevniku Nove TV.

O stanju na Banovini

“Prije tjedan dana smo dodatno osnažili skupine koje postavljaju kontejnere, oko 50 dnevno kontejnera ili mobilnih kućica. Danas smo postavili 48, do sada su 602 stambene jedinice postavljene, preko 700 ih je postavljeno na električnu mrežu. Vjerujem da će do kraja siječnja će sve obitelji koje nemaju gdje stanovati, a koje žele ostati u neposrednoj blizini svojih domaćinstava, imati siguran dom”, kaže Medved.

Komentirao je i veliku potrebu za grijalicama i građanima na potresom pogođenom području poručio da se slobodno griju jer su oslobođeni plaćanja računa za grijanje.

“Preko stotinu mjera je Vlada donijela odlobađajući narod na ovom području lakše prebrodili ovu zimu i dočekali obnovu”, rekao je.

Odgovorio je i na komentare kako je stambeno zbrinjavanje nakon Domovinskog rata sistemsko pitanje te rekao kako nije malo broj osoba koje su kroz dugotrajni administrativni proces rješavale imovinsko pravne odnose.

“Stoga, predmet župana Ive Žinića, sagledajmo i sačekajmo činjenice na osnovu kojih ćemo donijeti odgovarajuće odluke, a što se tiče cjwelovitog pristupa glede korisnika objekata koji ni danas nemaju rješenja za tu imovinu to je nešto što ćemo vrlo brzo u narednom periodu rješavati jer to je nedopustivo da ljudi koriste nekretnine 20 i više godina, a da nije administrativno rješeno kroz pozitivne zakonske propise”, rekao je Medved.

 

Komentiraj