Medved pozvao na predaju oružja: “U 2020. nema ugroza ni potrebe za oružjem”

Ministar branitelja Tomo Medved u srijdedu je komentirao pucnjavu na Markovu trgu, ali i komentare na taj događaj. Poručio je da su istupi nekih političara – neprimjereni.

“Nakon nemilog događaja svjedočimo neprimjerenim javnim istupima političkih osoba i pojedinaca i grupa na društvenim mrežama i moj poziv je prvenstveno prema osobama koje obnašaju javne dužnosti, bilo da su zastupnice ili zastupnici, gradonačelnici ili bilo koji drugi dužnosnici da se suzdrže od radikalizacije da ne pozivaju na bunt i slično”, rekao je novinarima Medved.

Naglasio je da će istražnim tijelim prepustiti da utvrde koji su točno bili motivi napadača i ‘usred čega je taj mladi čovjek napravio to što je napravio na Markovom trgu’.

Pozvao je branitelje, ali i sve ostale da predaju oružje policiji. Bilo je akcija da se preda oružje, ali ja koristim i ovu prigodu pozvati sve branitelje i sve one koji imaju oružje da ga predaju policiji. Pozivam sve branitelje ali i građane da gradimo povjerenje prem institucijama. Izgradnja društva je izuzetno važna za osnaživanje institucija i naša vlada čini sve da gradimo sve institucije koje jamče sigurnost društva”, rekao je ministar branitelja.

Poručio je i da nema razloga za držanje oružja. “Ponosni smo na sve službe, policiju, vojsku i nema razloga za držanje puški i eksplozivnih naprava, oni su opasnost za njihove obitelji. Pozivam ih da sa punim povjerenjem pozovu policiju i policija će sve preuzeti. Danas 2020. nema nikakve potrebe ni ugroze da se ta naoružanja drže”, zaključio je Medved.

Komentiraj