Ministar Medved obišao nasip u Galdovu kod Siska, tvrdi da su građani sigurni od poplava

Čelni čovjek Stožera civilne zaštite za saniranje posljedica potresa Tomo Medved obišao je u petak nasip u Galdovu kod Siska te je za HRT vijesti izjavio da su Hrvatske vode pristupile izradi druge linije obrane, kroz oblik prstena, što će biti uskoro završeno te su građani sigurni od mogućih poplava.

Komentirao je situaciju da su na nasipu u Galdovu kod Siska uslijed potresa nastale pukotine, pa se strahuje da bi zbog visokoga vodostaja rijeka Sava mogli poplaviti to područje.

“Nasip je u takvom stanju da ga sada nema smisla sanirati, nego su Hrvatske vode pristupile izradi druge linije obrane, kroz oblik prstena”, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Dodao je da se gradi druga linija obrane kako bi, u slučaju da dođe do visokoga vodostaja, voda završila u jezeru  i kako bi se izbjegla dodatna šteta.

Medved je rekao da bi za nekoliko dana ta nova linija obrane trebala biti završena. Građani su, naglasio je, sigurni što se tiče možebitnih opasnosti od poplava.

“Ovo je dokaz naših kvalitetnih i pravovremenih odluka te naših profesionalnih službi”, ocijenio je Medved. “Ništa ne prepuštamo slučaju”.

Komentiraj