MEDVED IGNORIRA SRPSKOG PREDSJEDNIKA “Ne vidim ni jedan razlog da se miješa, mi donosimo svoje propise i zakone”

hina

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je odbio podrobnije komentirati izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca da se u novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja uvodi ratna retorika.

“Ne komentiram i jučer sam u Hrvatskom saboru tijekom prvog čitanja rekao sve što mislim o svim tim izjavama, usmjeren sam na svoj posao i ne komentiram takve izjave”, kazao je Medved novinarima nakon sjednice Vlade.

Upitan smatra li da se srbijanski predsjednik Vučić smije miješati u hrvatske zakone odgovorio kako za to ne vidi ni jedan razlog te dodao da smo samostalna i suverena država stvorena i obranjena u Domovinskom ratu. “Zahvaljujući hrabrosti hrvatskih branitelja imamo danas samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku. Mi donosimo svoje propise i svoje zakone”, dodao je Medved.

Rekao je da je jučer svim saborskim zastupnicima dostavio financijski učinak novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja po stavkama, transparentno i jasno. Sve je to usklađeno s Ministarstvom financija i Vladom RH, kazao je.

Upitan o izjavi Gorana Beusa Richenbega kako će Hrvatsku taj zakon do 2025. koštati 5,5 milijardi kuna Medved je odgovorio kako se moglo zbrojitii do 2555 godine.

“Ako tako kumulativno govorimo možemo i o svakoj stavci u velikim iznosima. Oni nisu točni i to je zavaravanje i obmanjivanje javnosti i ja govorim godinu po godinu”, kazao je ministar.

Komentiraj