facebook.com

Međunarodni sajam inovacija Agro Arca

Međunarodni sajam inovacija Agro Arca ove će godine okupiti više od dvjije stotine  izlagača, inovatora iz Hrvatske i svijeta.
Posjetitelje uz besplatan ulaz očekuju brojna rješenja u funkcionalnom, dizajnerskom i sadržajnom segmentu u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji. Inovatorske sadržaje ovogodišnjeg sajma, svi zainteresirani će moći razgledati od 25. do 27. travnja u Domu oružanih snaga Republike Hrvatske Zrinski u Karlovcu. Udruga inovatora Hrvatske i Grad Karlovac, uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pripremaju bogat i raznovrsan program, sadržaje i degustacije.
Ovogodišnju Agro Arcu obogatit će i prisustvo partnera sajma, a to je inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) s Fakulteta računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Zagrebu, koji se predstavlja na sajmu s dvije inovacije: Urbani vrt i Smart Waste. Inovacije su rezultat ICENT-ovog studentskog programa.
Predstavit će se i Srednja škola Ilok, Udruga inovatora Ilok sa svojim proizvodima i inovacijama. Autor Damir Remenar izumio je stroj za ekološko pranje sirove ovčje vune. Tvrtka Urban rustic j.d.o.o. iz zagrebačke Dubrave će predstaviti proizvode od recikliranog drveta. Tu su još OPG Diane Prpić, OPG Maričić, OPG Bosiljevac, pojedinci i tvrtke iz Slovenije i Srbije…

Komentiraj