Međunarodni Dan sjećanja na Holokaust: Veleposlanstvo Izraela i Sveučilište Bar-Ilan organiziraju online razgovor

Pvodom obilježavanja Međunarodnog Dana sjećanja na Holokaust, u srijedu od 19 sati održat će se online razgovor u organizaciji Veleposlanstva Države Izrael i Sveučilišta Bar-Ilan u Izraelu.

Izraelska cenaristica i glumica Hadar Galron razgovarati će s tri osobe čiji su roditelji za vrijeme Holokausta radili za zloglasnog doktora Josefa Mengelea, ‘Anđela smrti’ u Auschwitzu. Njeni sugovornici bit će Ya’akov Buchan, Rosette Rutman i Miriam Schori. Tema razgovora bit će njihova iskustva kao pripadnika druge generacije preživjelih iz Holokausta i načinu na koji su odrasli noseći se s naslijeđenim traumama.

Uvodni govor održat će veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj Ilan Mor te profesor Thierry Joshua Alcoloumbre, voditelj kazališnog programa na Sveučilištu Bar-Ilan (Odsjek za komparativnu književnost).

Prijenos razgovora na engleskom jeziku moći ćete pratiti uživo na Facebook stranici te preko aplikacije Zoom.

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta obilježava se 27. siječnja, na dan kad je 1945. godine Crvena armija oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj. Ujedinjeni narodi su, donošenjem Rezolucije o danu sjećanja na holokaust 2005. godine, 27. siječanj proglasili danom sjećanja na sve žrtve holokausta.

 

Komentiraj