Međunarodni dan joge Riječani će obilježiti vježbanjem na Molo longu

Prezentacijama vježbi joge i zajedničkim vježbanjem na popularnoj šetnici uz more, Molo longu, i ove će se godine u Rijeci obilježiti Međunarodni dan joge, 21. lipnja. Rijeka se tako pridružuje velikom broju gradova u Hrvatskoj i svijetu koji će ovoga petka zajedničkim vježbanjem joge otvorenim za sve, proslaviti ovaj dan.  Datum 21. lipnja od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda proglašen je Međunarodnim danom joge uz rekordnu potporu od čak 177 zemalja svijeta među kojima je i Hrvatska.

Program na Molo longu je otvoren za sve zainteresirane građane, a događanju koje počinje u 7.30 sati prisustvovat će i predstavnici Veleposlanstva Republike Indije u RH, Grada Rijeke, Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, predstavnici Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva i ostali uzvanici.

Ovo je druga godina da se Međunarodni dan joge obilježava na Molo longu gdje se već dugi niz godina održavaju vrlo posjećeni besplatni programi ljetne joge u organizaciji riječke udruge ‘Joga u svakodnevnom životu’ pa će proslava toga dana ujedno simbolički označiti i  početak sada već tradicionalnog ljetnog vježbanja joge na otvorenom, u riječkoj luci.

U Rijeci se joga prakticira po sustavu ‘Joga u svakodnevnom životu’ više od 25 godina, a u Hrvatskoj više od 30 godina. Tisuće  građana Rijeke i okolice upoznalo je blagodati vježbi joge. Udruga `Joga u svakodnevnom životu` Rijeka već sedmu godinu zaredom sudjeluje u projektu „Rijeka-zdravi grad“  besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente. Također, već četvrtu godinu zaredom Udruga je  svojim projektom Vježbajmo `Jogu u svakodnevnom životu` za zdravi grad uključena u programe u zdravstvenoj zaštiti Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.

Komentiraj