Sanjin Strukic/PIXSELL

MEĐUNARODNA TJERALICA: Odbjegla bivša sutkinja skriva se u Hrvatskoj

Županijski sud u Sarajevu u četvrtak je donio odluku o raspisivanju međunarodne tjeralice za Lejlom Fazlagić, bivšom sutkinjom, koja je osumnjičena za sudjelovanje u kriminalnoj skupini povezanom s protuzakonitom preprodajom nekretnina.

Prma dostupnim informacijama Fazlagić, koja je ranije obnašala dužnost sutkinje Općinskog suda u Sarajevu, pobjegla je u Hrvatsku nakon što je doznala kako joj u BiH prijeti uhićenje.

Policija u BiH prošlog je tjedna uhitila petnaest osoba u sklopu akcije pod kodnim naziom “Pravda”, a još troje osumnjičenih predalo se nakon višednevnog skrivanja.

Prema tvrdnjama tužiteljstva Sarajevske županije, koje vodi istragu, na čelu ove organizirane kriminalne skupine bio je Alija Delimustafić, nekadašnji ministar unutarnjih poslova Republike BiH i predratni veletrgovac, blizak Stranci demokratske akcije (SDA).

Delimustafić i njegovi suradnici organizirali su lanac protuzakonite uknjižbe i preprodaje veikog broja stanova koji su poglašeni napuštenima ili su njihovi vlasnici umrli. Glavni kupci bile su osobe iz arapskih zemalja.

Lejlu Fazlagić se sumnjiči da je zlorabila položaj sutkinje i donosila protuzakonite presude kojim su legalizirane takve transakcije.

Kao protuuslugu navodno je od Delimustafića na poklon dobila stan u Rijeci.

Ona je u svibnju ove godine podnijela ostavku na dužnost sutkinje nakon što je protiv nje pokrenut stegovni postupak zbog sumnji da je kršila zakon.

Komentiraj