Međunarodna proslava suvremene skulpture u Gliptoteci

Screenshot/GoogleStreet

U organizaciji europske mreže Sculpture Network, u nedjelju se, paralelno s 95 lokacija u dvadesetak zemalja, uključivši Gliptoteku HAZU i gradski muzej u Šibeniku održava međunarodna proslava suvremene skulpture Start’18.

To je druga godina zaredom da se Hrvatska priključila inicijativi čiji je program usmjeren na povezivanje i okupljanje svih zainteresiranih za suvremeno kiparstvo i trodimenzionalnu umjetnost.

Kako je najavljeno iz Gliptoteke, središnji dio programa je ‘showroom’ kataloga i portfolija koji omogućuje upoznavanje s radovima predstavljenih umjetnika te povezivanje, razmjenu ideja i razgovor s njima.

Uz kratko predstavljanje europske mreže Sculpture Network, video dobrodošlicu iz te mreže i Live Photo Wall (povezivanje s drugim mjestima proslave putem razmjene fotografija i komentara na društvenim mrežama), program donosi virtualnu izložbu o povijesti Gliptoteke, a posjetitelji će se moći i upoznati sa zbirkama skulpture u Gliptoteci.

Tijekom programa, od 10 do 14 sati u Gliptoteci će se najaviti i ovogodišnji Trijenale hrvatskog kiparstva, a gosti s područja arhitekture i kiparstva, prokomentirat će na tribini temu javne plastike u gradu te javnih natječaja za spomenike.

Sculpture Network je vodeća europska platforma za trodimenzionalnu umjetnost, neprofitna organizacija posvećena promociji suvremene skulpture. Ona redovito organizira lokalna i međunarodna događanja tijekom kojih se susreće i povezuje europska kiparska zajednica.

Ima tisuću članova u 40 zemalja, a manifestacija Start od 2010. svake godine okuplja sve više posjetitelja – prošle godine ih  je bilo više od pet tisuća u dvadesetak država.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner