facebook.com

Međunarodna medijska konferencija South East Media Forum u Zagrebu

Međunarodna medijska konferencija South East Media Forum (SEEMF) će se održati 4. i 5. studenog u Zagrebu.

Trinaesto izdanje SEEMF-a posvećeno je budućnosti javnog emitiranja i tiskanih medija na području jugoistočne Europe i bavit će se temama financiranja, neovisnosti i novih poslovnih modela. Na konferenciji koja se održava u hotelu Internacional će sudjelovati više od 300 novinara, glavnih urednika, izvršnih direktora i vlasnika medijskih kuća, stručnjaka iz područja medija, glasnogovornika i akademika iz zemalja šire regije.

Jedan od glavnih govornika bit će Noel Curran, generalni direktor Europske radiodifuzijske unije, a tijekom trajanja SEEMF-a bit će dodijeljene i CEI SEEMO priznanja za izvrsnost u istraživačkom novinarstvu. Prema odluci žirija čiji su članovi bili Maja Sever (HRT), Remzi Lani (Albanian Media Institute) i Oliver Vujovi (SEEMO) dobitnici nagrade su: Mubarek Asani iz Skopja i Arlis Alikaj iz Tirane, Jagoda Bastalić iz Zagreba, Dina Đorđević iz Beograda i Ermin Zatega iz Sarajeva. Erhard Busek, predsjednik Instituta za dunavsku regiju i srednju Europu (IDM) iz Beča dodijelit će priznanje Dr. Erhard Busek za bolje razumijevanje Bori Kontiću, direktoru i osnivaču Mediacentra iz Sarajeva.

Prve večeri konferencije će se raspravljati o medijskoj situaciji u Hrvatskoj a panelisti će biti Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, Vesna Karuza HRT, Sandra Križanec, N1, Ilko Ćimić, Index.hr i Zrinka Vrabec-Mojzeš, NACIONAL news magazine. Drugog dana Media foruma bit će održana četiri tematska panela, na kojima će sudjelovati međunarodni medijski stručnjaci.

Događanje tradicionalno podupiru njemačka zaklada Konrad Adenauer (KAS), Media Program South East Europe (ured u Sofiji) i Centralno Europska Inicijativa (CEI), sa sjedištem u Trstu. Ovogodišnji partneri su i Europska radiodifuzijska unija (EBU), Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Styria Media Group, International Academy, II- IMC i SECEPRO, dok su medijski pokrovitelji HRT, Indeks i tjednik NACIONAL.

Komentiraj