Međunarodna federacija novinara prozvala Plenkovića: “Sram Vas bilo”

Međunarodna federacija novinara (IFJ), koja predstavlja 600 tisuća novinara iz 146 zemalja svijeta, u četvrtak je dala podršku novinarki Maji Sever, dok je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću poručila: “Sram Vas bilo!”

Reagirali su tako na izjavu Plenkovića za vrijeme debate s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem u ponedjeljak. Bernardić je na sučeljavanje donio i isprintani graf iz emisije ‘Nedjeljom u 2’ HRT-a, u kojoj Sever radi i koji su prikazivali neispunjena obećanja HDZ-a. Plenković ga je pitao je li ga to Maja Sever pripremala za debatu.

U utorak je Plenković novinarima rekao da je, zapravo, želio pohvaliti Maju Sever zbog njenog novinarskog rada. “Meni je Maja Sever simpatična, susjeda nam je, znamo se sto godina”. “Mislim da mu neću više biti tako simpatična”, napisala je Sever jutros na Twitteru.

Europska federacija novinara (EFJ) izjavu Plenkovića nazvala je ‘niskim optužbama’, te mu poručila: “Novinari ne rade ni za Vladu, ni za opoziciju. Rade za javni interes”, prenosi Telegram.

Komentiraj