Među uhićenima za napad u Uzdolju i napadač s Brača

Među uhićenim napadačima povezanim s napadom na Srbe u kafiću u Uzdolju prije tjedan dana je i 22-godišnji mladić iz Splita, koji je u lipnju u Supetru na Braču sudjelovao u napadu na sezonske radnike srpske nacionalnosti, doznaje u srijedu Slobodna Dalmacija.

Najstariji od maskiranih napadača ima 28 godina, drugi osumnjičeni ima 25 godina, dok su ostali uhićeni u razdoblju do 21 godine života, javlja Slobodna.

Ispitivanje i davanje iskaza uhićenih trebalo bi biti danas u 13 sati na Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Događaj u Uzdolju policija je okvalificirala kao kazneno djelo izazivanja nereda, zbog čega bi huligani mogli dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, ali državno odvjetništvo u Šibeniku može policijsku prijavu i preinačiti, ako se dokaže da je djelo počinjeno iz mržnje.

U lipnju je u Supetru na Braču privedeni 22-godišnjak sudjelovao u napadu na skupinu od pet osoba (trojica sezonskih radnika iz Slavonije od kojih su dvojica srpske nacionalnosti, djevojku iz Varaždina i bračkog vatrogasca). Nakon toga je završio u istražnom zatvoru, no suđenje za to još nije ni počelo.

Iz PU šibensko-kninske je priopćeno da je u utorak u postaju privedeno osam osoba koje se povezuju s napadom na Srbe prije tjedan dana u kafiću u Uzdolju.

“Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske su tijekom jučerašnjeg dana, u nastavku kriminalističkog istraživanja vezano uz događaj, koji se 21. kolovoza dogodio u Uzdolju, u službene prostorije šibenske policije priveli osam osoba s područja Splita, a koje se dovodi u vezu s kaznenim djelom izazivanja nereda”, priopćeno je jutros iz šibenske policije.

U policiji napominju da se kriminalističko istraživanje nastavlja te da će po završetku istraživanja javnost biti obaviještena o detaljima.

Komentiraj