EPA/JASON SZENES

Među poginulima pet prijatelja iz Argentine, u New York došli proslaviti obljetnicu mature

Među osam ubijenih u jučerašnjem napadu u New Yorku pet je prijatelja iz Argentine. 29-godišnjak iz Uzbekistana zabio se kamionetom u skupinu ljudi na biciklističkoj stazi na Manhattanu. Policija ga je ranila i uhitila.

Osumnjičenik je u SAD stigao 2010. godine, a američki predsjednik naredio je Uredu domovinske sigurnosti pojačane mjere pri provjeravanju migranata.

Osumnjičenik je, prema pisanju američkih medija, vikao ‘Allahu Akbar’ kada je izašao iz vozila, a kod njega su pronađene poruke koje se odnose na Islamsku državu. Dužnosnici su objavili kako se radi o terorističkom napadu – najsmrtnosnijem u New Yorku od napada na ‘Blizance’ 11. rujna.

Smrt pet državljana Argentine potvrdilo je tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova. Žrtve su bile u skupini od deset prijatelja, koji su u New Yorku slavili 30-. godinšnjicu mature. Argentinsko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je i identitete poginulih: Diego Enrique Angelini, Alejandro Damian Pagnucco, Ariel Erlij i Hernan Ferruch. Svi su imali 48 ili 49 godina. U argentinskom gradu Rosariju proglašena je trodnevna žalost, a predsjednik Mauricio macri izrazio je sućut obitelji žrtava.

Među poginulima je i državljanka Belgije, potvrdilo je tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova. Dvije žrtve još nisu identificirane.EPA/JASON SZENES

Komentiraj