Međimurska tvrtka Pana bavi se vrlo atraktivnom drvo-aluminijskom vanjskom stolarijom

Drvo pruža nebrojene mogućnosti u svakodnevnoj primjeni, pa tako i u stanogradnji.

Njegova prirodna izolacijska svojstva i razne mogućnosti oblikovanja obogaćene novim tehnologijama i materijalima dovele su do razvoja prozora nove generacije koji zadovoljavaju sve kriterije modernog života.

Radi se o prozorima u drvenoj izvedbi s aluminijskom oblogom izvana. Na nedavno završenom stambeno poslovnom objektu na zagrebačkoj Ilici, Kuniščak, investitora VMD Grupe, može se pronaći izvrstan primjer drvo-aluminijske vanjske stolarije koja pruža vrhunski dizajn i kvalitetu. Domaća tvrtka Pana izvela je visoku razinu kvalitete vanjske stolarije, s naglaskom na aspekte energetske učinkovitosti i funkcionalnosti, kao i ekološke održivosti u gradnji.

Na kompleksu su tako ugrađeni prozori i podizno-klizne stijene većih dimenzija koje omogućavaju puno svjetla u stanovima, uz visoku razimu opreme kao što su troslojno staklo, rolete na elektropogon te komarnici za zaštitu od insekata.

“Drvo/aluminij prozori danas spadaju u najprestižnije i najkvalitetnije proizvode na tržištu, pružaju visoku funkcionalnost i zaštitu od gubitka energije. Hrvatska ima ogroman potencijal za razvoj drvne industrije, kao jedne od strateških gospodarskih grana, a mi već imamo višedesetljetno iskustvo u obradi i inoviranju te kontinuirano promoviramo upotrebu drveta u arhitekturi. Cilj nam je na ekološki učinkovit i prihvatljiv način koristiti naša prirodna bogatstva i iznimno smo ponosni na finalne rezultate”, rekla je Nikolina Babić, direktorica tvrtke Pana.

Nikolina Babić, direktorica tvrtke Pana

Prozori na Kuniščaku su izrađeni od najkvalitetnijeg lameliranog drva s ugrađenim varenim aluminijskim profilom s vanjske strane te zračnim mostom između drva i aluminija što omogućava odvodnju kondenzata. U ovakvoj izvedbi prozori zadovoljavaju visoke estetske kriterije, a pružaju mogućnost potpune usklađenosti s interijerom i eksterijerom zgrade što je dodatan bonus za arhitekte i projektante.

“Ono što je ipak najbitnije u odabiru ove izvedbe prozora, odnosno predstavlja najveću dodanu vrijednost, je izuzetna stabilnost u konstrukciji, jednostavno održavanje i dugi vijek trajanja. Pana proizvodi nose CE oznaku, koja dokazuje da proizvod zadovoljava bitne zahtjeve sigurnosti, zaštite zdravlja i života ljudi, zaštite imovine, zaštite okoliša te zaštite javnog interesa, a sve u skladu s propisanim EU smjernicama. Najveći dokaz tome je velik interes za našim proizvodima na stranim tržištima”, otkriva Nikolina Babić.

Prednosti ugradnje i upotrebe ovakvog tipa prozora mogu se mjeriti s aspekta osobne te društvene koristi i to u vidu smanjenih računa za energiju, veće ugode življenja, povećanja vrijednosti nekretnine te smanjenja emisije CO2 plinova u atmosferu.

“Kontinuirano povećanje izvoza drvo-aluminijskih prozora na zahtjevna europska tržišta govori o tome da ovaj tip prozora zauzima sve značajniji status u stanogradnji, ali također i iznimno visokoj kvaliteti izvedbe i rješenja koju Pana nudi svojim kupcima. Ti trendovi su apsolutno prepoznati na domaćem tržištu, kako u privatnom sektoru, tako i u stanogradnji te turističkom sektoru”, zaključila je Nikolina Babić, direktorica tvrtke Pana.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]