Zvijezda

'Međimurcu za v pinklec' najbolji je hrvatski sendvič

Zvijezdin Servis za sendviče već je popravio brojne svjetske gastro kreacije s kruhom, a sad napokon imamo i najbolji hrvatski sendvič – Međimurcu za v pinklec.
Svježi sir i vrhnje, matovilac, međimursko meso “z tiblice“ – tradicionalan sastavni dio kulturne baštine međimurskog područja te Zvijezda majoneza dobitna su kombinacija okusa koja je oduševila žiri natječaja ‘Zvijezda traži hrvatski sendvič’ koji je za pobjednicu proglasio Tinu Polanec. Sendvič je žiri zaintrigirao autohtonim namirnicama i kreativnim imenom.
Na natječaj je pristiglo više od 400 recepata, drugo mjesto je osvojio Ivan Venžera s receptom za sendvič ‘Zelena Istra’, a treće mjesto je pripalo sendviču ‘Morski Vuk’, koji je osmislio Tomislav Lubina.
RECEPT – Međimurcu za v pinklec
Sastojci:
2 kom. pecivo od heljdinog ili kukuruznog brašna
50 g svježeg sira
20 g kiselog vrhnja
50 g svježih gljiva
25 g matovilca
20 g crvene paprike
4 šnita odrezanog mesa s tiblice
sol, papar, mljevena paprika
Zvijezda majoneza
Priprema:
Kad su naši stari odlazili na put, ili raditi cijeli dan u vinogradu, spakirali bi si pinklec. Obavezan dio svakog pinkleca bio je sendvič, a, kod nas u Međimurju, obavezan dio svakog sendviča je “meso z tiblice”. U posudi pomiješamo sir, vrhnje i mljevenu crvenu papriku. Na malo ulja dinstamo gljive, a kad su gotove, začinimo ih solju i paprom. Odrežemo par šnita mesa s tiblice. Pecivo prerežemo na pola pa donji dio premažemo mješavinom sira i vrhnja. Na to stavimo komade mesa s tiblice, a zatim matovilac i gljive. Dodamo narezanu crvenu papriku i prelijemo Zvijezda majonezom. Pecivo preklopimo, zamotamo, i međimurski je sendvič spreman za nositi na put.

Komentiraj