MEDIJI U BIH: Uvjerljiva pobjeda HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor

 

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ostvarila je veliki uspjeh na izborima za Hrvatski sabor održanim u nedjelju, čime su široko otvorena vrata Andreju Plenkoviću za sastavljanje nove vlade, ocijena je koju u ponedjeljak prenose mediji u BiH.

“Velika pobjeda Plenkovićevog HDZ-a”, naslov je kojim je na prvoj stranici svoje čitatelje o rezultatima parlamentarnih izbora u Hrvatskoj izvijestio sarajevski “Dnevni avaz”.

List navodi kako je Plenkovićeva pobjeda uvjerljiva, ali i donosi ocjenu kako je Domovinski pokret Miroslava Škore ostvario jako dobar rezultat s obzirom na činjenicu da se po prvi puta pojavio na izborima.

“Avaz” također citira Plenovićevu prvu izjavu nakon izbora u kojoj je istaknuo kako je HDZ postavljen na mjesto na kojemu je i Franjo Tuđman želio da ta stranka bude.

“Oslobođenje” je također na naslovnici izvijestilo o rezultatima izbora navodeći tada još ne potpune rezultate po kojima je HDZ uzeo 68 mandata u Saboru.

“HDZ najavljuje novu, čvrstu vladu”, piše sarajevski list dodajući kako je sada SDP na velikoj prekretnici jer se očekuje da predsjednik te stranke Davor Bernardić odstupi, a da se ona profilira na novi način kako bi odgovorila na poruke što su ih sada poslali birači šte posebice vidiljivo kroz neočekivani uspjeh platforme “Možemo”.

“Oslobođenje” zaključuje i kako je kampanja za ovogodišnje parlamentarne izbore u Hrvatskoj bila čudna zbog okolnosti prouzročenih širenjem koronavirusa.

Elektronički mediji i mrežni portali u BiH su još u izbornoj noći opširno prenosili inoformacije koje su objavljivali hrvatski mediji, uglavnom ističući kako je na djelu uvjerljiva pobjeda HDZ-a koja je demantirala sva predizborna istraživanja.

Komentiraj