Miranda Cikotic/PIXSELL

Mediji u BiH pišu o uspjehu HDZ-a, nova vlada nepoznanica

HDZ je relativni pobjednik izbora u Hrvatskoj, no potpuno je neizvjesno kako bi mogla izgledati nova hrvatska vlada, ocjena je koju u ponedjeljak prenosi većina bosanskohetrcegovačkih medija izvještavajući o ishodu izvanrednih izbora za Hrvatski sabor.

Gotovo svi elektronički mediji pratili su izbornu noć, a neki poput javnog servisa BHT 1 hrvatskim su parlamentarnim izborima posvetili posebne emisije izvještavajući neprekidno o prebrojavanju glasova i rezultatima koji su pristizali u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Sarajevski dnevni listovi u ponedjeljak nisu tiskani zbog blagdana Kurban-bajrama, a u internetskim izdanjima prevladavaju tek suhe brojke o novom omjeru snaga u Saboru.

Portali “Dnevnog avaza” i “Oslobođenja” prenose agencije vijesti u kojima se ističe kako je HDZ relativni pobjednik s pobjedom u šest izbornih jedinica.

Banjolučke “Nezavisne novine” ističu kako je HDZ ostvario uvjerljivu prednost od sedam mandata nad SDP-ovom koalicijom. U prvoj analizi dodaju kako je najveće izborno iznenađenje uspjeh Živog zida.

O ishodu hrvatskih parlamentarnih izbora banjolulki “Glas Srpske” izvjestio je kao o “padu SDP-a” dodajući kako apsolunog pobjednika ipak nema, pa će oba velika bloka morati u mukotropnu potragu za potencijalnim partnerima s kojima bi sastavili vladu.

Komentiraj