HINA/ Denis CERIĆ

Mediji u BiH izdvajaju napade lijeve oporbe na predložene Oreškovićeve ministre

Saborska rasprava o imenovanju nove hrvatske vlade u petak je među najvažnijim vijestima elektroničkih medija u Bosni i Hercegovini koji ističu kako je cilj mandatara Tihomira Oreškovića osigurati što veći gospodarski rast i bolji život običnim ljudima ali i kako su ta pitanja ostala u sjenci napada lijeve oporbe na prijedlog da ministar kulture bude Zlatko Hasanbegović.

Javni servisi BHT 1 i TV Federacije BiH istaknuli su kako su se predloženi ministri našli pod “žestokim napadima” oporbe ali i dijela nevladinog sektora te pominju prosvjede upriličene uoči saborske sjednice zbog prijedloga da se imenuju Mijo Crnoja za ministra branitelja i Hasanbegović za ministra kulture.

BHT 1 ističe kako je oporba navela da Orešković ništa nije rekao o vanjskopolitičkim planovima niti se očitovao o načinu zaštite ljudskih i manjinskih prava.

FTV prenosi kako je mandatar Orešković BiH spomenuo kako najvažnijeg susjeda Hrvatske, posebice zbog bosanskohercegovačkih Hrvata a ta je televizija izvijestila i kako je novi premijer iznio ambiciozni plan reformi i rasta gospodarstva.

Za Televiziju Republike Srpske (RTRS) Hasanbegović je najzanimljiviji dio priče o novoj hrvatskoj vladi. Ta je televizija na portalu izdvojila izjavu saborskog zastupnika iz Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca kada je kazao kako bi se zbog Hasanbegovićevih stajališta “Tuđman okrenuo u grobu” te kako će se pokazati “hoće li Hrvatska dobiti ministarstvo kulture ili ministarstvo propagande i revizije povijesti”.

Banjolučke “Nezavisne novine” na svojim mrežnim stranicama odlučile su se izdvojiti priču o Bernardici Juretić. Njen put od časne sestre do kandidatkinje za ministricu socijalne politike opisan je kao nebična životna sudbina osobe koja je cijeli život posvetila pomaganju ugroženima i potrebitima.

Komentiraj