Medicinski tehničar o slučaju OB Sisak: “Ministar Beroš je znao sve prije medija”

Autor:

Screenshot/N1

U emisiji Točka na tjedan, N1 televizija danas je ugostila Tomislava Petrušića. Po zanimanju medicinski tehničar Hitne pomoći, Petrušić se osvrnuo na stanje hrvatskog zdravstva općenito, ali i na smrtni slučaj u OB Sisak koji potresao zdravstvene institucije i javnost gdje su na jednoj fotografiji dvije starije žene ugurane u isti krevet.

“Mogu zaključiti da je ministar postao jako bahat i da se služi zastrašivanjem prvenstveno djelatnika. To je žalosno, a čini mi se da će ministar s ravnateljima nekih bolnica koji ne rade dobro svoj posao – potonuti. Mi smo na svojim stranicama objavili kronologiju slučaja Sisak i danas je točno mjesec dana otkako je ta fotografija uslikana. Taj dan kad je uslikana ona se odmah širila među djelatnicima bolnice. Širila se fotografija na kojoj nije bila cenzura lica, na kojoj se točno vidjelo o kome se radi. Fotografija je dan poslije došla do županije koja je tražila obrazloženje što je on napravio, što znači da je ravnatelj bio upoznat s tim. Dan poslije isti izvor poslao je nama i ministru Berošu preko Vibera. Ministar je bio dva dana nakon slučaja upoznat sa slučajem, dakle ministar je za njega znao”, rekao je Petrušić, kojemu kronologija kaže kako je ministar Beroš znao o slučaju prije medija.

Njegova strana pak je čekala s objavom fotografije kako bi vidjela hoće li ministar reagirati. Reakcije je bilo, ali tek 72 sata nakon poruke. Sam Petrušić sumnja da bi došlo do ministrove reakcije, da fotografija nije izašla u medijima.

“Nakon naše objave odmah se oglasio i premijer, a ministar Beroš se pravio kao da je vidi prvi put. Ako nešto ne izađe javno, nema reagiranja. To je naša realnost”, nadodao je na misao.

Po Petrušićevim saznanjima često se događa da u bolnicama  na hitnim prijemima nema dovoljno mjesta. Glavni problem je što su Hitni prijemi “krcati ljudima kojima tamo nije mjesto”. Oni koji dolaze tamo radi nemogućnosti dobivanja primarne zdravstvene zaštite, pošto je obiteljskih liječnika sve manje.  Ali, kako naglašava novi prijedlog Zakona o hitnoj pomoći rješava djelomično probleme na način da će svi imati jednaku opremu. Pritom će ravnatelji bolnica odgovarati pred zakonom.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.