Medakova nasljednica: “S pravom smo se digli na zadnje noge”

Nova čelnica Nacionalne udruge ugostitelja Jelena Tabak u četvrtak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirala iduće poteze te udruge, na čelo koje je došla nakon ostavke Marina Medaka.

“Neće biti lako, ali ugostiteljstvo nije lak posao, ali dat ćemo sve od sebe da borba za prava ugostitelja bude nastavljena”, rekla je Tabak.

Objasnila je i kako su procurile informacije na koji način Stožer namjerava početi ublažavati mjere za ugostitelje. Jelena Tabak kaže da su putem nacionalne udruge ugostitelja došli planovi Stožera. “Digli smo se na zadnje noge s pravom, smatramo da se epidemija treba iskorijeniti i da se trebamo svi prilagoditi, ali uz adekvatnu nadoknadu financijskih nedostataka onih koji nemaju pravo na rad. Stava smo da otvaranje treba ići postupno, ne želimo eskalaciju broja zaraženih i želimo ući čisto u sezonu, jer znamo koliko sezona znači za Republiku Hrvatsku”, rekla je Tabak.

Dodala je da na kontinentu postoje objekti kojima je sad sezona, ali da ne rade. Ističe da su se postavili kao partner Stožeru te da su i dalje partner Stožeru. “Alarmiramo svaki put kad mjere na terenu nisu u skladu sa strukom, i to ćemo činiti i dalje. U Stožeru ne sjede ugostitelji, nego epidemiolozi, mi se ne želimo petljati u epidemiologiju, ali želimo dati osvrt na epidemiološke mjere u sektoru ugostiteljstva”, objasnila je daljnje planove Udruge.

Ističe da se mellju ugostiteljima pojavila psihoza jer ne mogu raditi svoj posao. “A s druge strane taj posao mogu raditi ljudi koji nisu niti učeni ni obučeni za to. Od početka, kad se dogodio covid, ta strategija borbe ide u horizontalnom smjeru, pa dajte sad i horizontalne uvjete, odredite što može raditi i na koji način, da se ne ugrozi zdravlje ljudi, a ne tko može raditi”, poruluje.

Navodi da će prvi potezi biti borba za ravnopravna prava svih ugostitelja, za financijsku nadoknadu dok god postoje restrikcije.

Komentiraj