Medak: “Niti jedna studija ne pokazuje da smo mi izvor zaraze”

Do 21. prosinca živjet ćemo po novim mjerama, što u praksi znači da nema kave u kafićima, nema treninga, nema adventa na trgovima, pa čak ni svadbenih svečanosti. najnoviju odluku komentirao je predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak i naglasio kako će na sutrašnjem sastanku u Vladi zatražiti jasnu strategiju do Uskrsa, bez koje po njegovom mišljenju nema smisla otvarati ugostiteljske objekte ni nakon isteka mjere.

“Ako lockdown bude do proljeća, ako pola objekata propadne, to bi bio ekonomski učinak 4 milijarde kuna. Bez ostaluh stvari. A tu ne govorim ni o iseljavanju ljudi”, kazao je Medak za RTL Danas.

Pitanje obeštećenja je ključno

“Umanjivanje štete za radna mjesta nam ne znači ništa. Naši radnici ne mogu raditi na minimalcu, naši radnici nisu krivi. Nitko nije previdio da će mu se ovo u životu dogoditi. Naši radnici nisu zaraženi, nisu bolesni. Ni jedna studija ne kaže da smo mi izvor zaraze. Mi smo svjesni da će nas se zatvoriti. Ali, obeštećenje tražimo”, jasno će Medak.

Najveći gubitci s obzirom na prosjek prometa u prosincu

“U 12 mjesecu imam 2.5 milijarde kuna prometa. Najveći gubici će biti sada, u prosincu. Nema smisla otvarati u siječnju. Mi ćemo razgovarati o strategiji do Uskrsa, do travnja”, istaknuo je.

O radu na crno

“Sve dok imamo ljude koji misle da je ovo obična prehlada, bit će ljudi koji će organizirati proslave, tulume… Bit će udruga koje će se osnovati… Evo jedna je u podrumu ministra Beroša pa smo vidjeli da im policija ne može ništa”, kazao je

Komentiraj