Meat Loaf: Šest desetljeća nevjerojatne karijere

Američki pjevač i glumac Michael Lee Aday, poznat po svom umjetničkom imenom Meat Loaf, umro je u 74. godini života. Bio je poznat po svom snažnom glasu širokog raspona i teatralnim nastupima uživo. Tijekom života objavio je 12 studijskih albuma. U službenom priopćenju povodom njegove smrti stoji da uzrok smrti nije poznat.

“Njegova nevjerojatna karijera protezala se kroz šest desetljeća u kojima je prodao preko 100 milijuna albuma diljem svijeta i glumio u više od 65 filmova, uključujući ‘Fight Club’, ‘Focus’, ‘Rocky Horror Picture Show’ i ‘Wayne’s World’. ‘Bat Out of Hell’ i dalje je jedan od 10 najprodavanijih albuma svih vremena. Znamo koliko je značio mnogima od vas i uistinu cijenimo svu ljubav i podršku dok prolazimo kroz ovo vrijeme tuge zbog gubitka tako inspirativnog umjetnika i prekrasnog muškarca. Zahvaljujemo vam na razumijevanju na našom potrebom za privatnošću u ovom trenutku. Od njegovog srca do vaših duša… nemojte se nikada prestati ljuljati!” – Stoji u priopćenju.

Meat Loaf je rođen u Dallasu u Teksasu 1947. godine. 1977. je objavio svoj debitantski album ‘Bat Out Of Hell’ koji je postao jedan od najprodavanijih ploča svih vremena, prodavši se u 43 milijuna primjeraka diljem svijeta. Album je poslužio kao prvi dio trilogije, s ‘Bat Out Of Hell II: Back Into Hell’ i ‘Bat Out Of Hell III: The Monster Is Loose’ koji su objavljeni 1993. i 2006. godine.

Na LP albumu iz 1993. bio je ‘I’d Do Anything for Love (But I W’t Do That)’, koji je najveći hit Meat Loaf-a. Moćna balada osvojila je broj jedan u 28 zemalja i donijela umjetniku nagradu Grammy za najbolju rock vokalnu izvedbu, solo.

 

 

 

Komentiraj