McDonald’s restorani u Hrvatskoj se zatvaraju za goste

McDonald’s restorani u Hrvatskoj od utorka, 17. ožujka, zatvaraju se za posjet gostiju, objavili su u nedjelju na svojim stranicama. Ova odluka, objašnjavaju, donesena je kao mjera prevencije širenja epidemije korona virusom te kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost McDonald’sovih zaposlenika i gostiju.

Restorani u trgovačkim centrima za sada ostaju otvoreni. Gosti će narudžbe moći preuzeti na McDriveu i putem dostave, dodaju.

“Jednako kao što smo odgovorni gostima posluživati sigurnu hranu, tako smo odgovorni i prema zaposlenicima kojima moramo osigurati sigurno radno okruženje. Njihova sigurnost i zdravlje su nam prioritet. Uz strogo pridržavanje postupaka kontrole kvalitete, higijene i čistoće koje provodimo, smatramo da je i zatvaranje restorana za goste jedna od mjera kojima ćemo ostvariti tu sigurnost i pomoći u sprečavanju širenja epidemije”, rekao je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.

Kao dodatne mjere zaštite, djelatnicima se pri dolasku na posao mjeri temperatura digitalnim beskontaktnim toplomjerima. U slučaju povišene temperature, djelatnici će biti udaljeni s radnog mjesta uz uputu da se jave svom liječniku. Svi zaposlenici koji rade s novcem obvezni su nositi jednokratne zaštitne rukavice, a uređaji za kartično plaćanje na McDrive liniji redovito se dezinficiraju.

Komentiraj