McDonald's

McDonald’s ponosan na interno dijeljenje znanja i treninge zaposlenika

McDonald’s već godinama privlači brojne djelatnike, bez obzira na dob. Da svojim djelatnicima pružaju mnoge mogućnosti, tvrtka je potvrdila u postupku ocjenjivanja svojih HR procesa na temelju kojeg su i nagrađeni certifikatom Poslodavac Partner.

Stručni tročlani tim certifikatora dubinski je analizirao procese upravljanja zaposlenicima u McDonald’su i posebno pohvalio kvalitetno uvođenje zaposlenika u posao te kontinuirano interno dijeljenje znanja i treninge zaposlenika. Na temelju svog zalaganja svaki zaposlenik ima priliku napredovati od ulaznih pozicija do Uprave, a zaposlenici se dodatno motiviraju i većom satnicom na osnovi zalaganja, kao i sudjelovanjem u izboru za zaposlenika tjedna ili mjeseca.

Prilikom izrade svakog rasporeda rada, uvijek u obzir uzima opseg rada i termini za koje je zaposlenik koji je student sam istaknuo da mu najviše odgovaraju, a tvrtka podržava razvoj studenata i time što im omogućuje kontinuirani trening i brojne edukacije. Osim toga, McDonald’s svojim studentima pruža mogućnost desetomjesečne stipendije te je do sada stipendirao preko 100 studenata.

U lipnju se za zaposlenike organizira ljetni party koji uvijek sadrži i neke sportske aktivnosti, dok svaki restoran ima dodatni budžet za timske aktivnosti koji zaposlenici mogu koristiti za zakup sportskih terena za nogomet, kuglanje i slično. Kraj godine obilježava se zimskim partyjem.

U tvrtki su posebno ponosni i na projekte društveno odgovornog poslovanja u koje se restorani redovito uključuju sa svojim zaposlenicima.

Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa, primio je certifikat Poslodavac Partner od Tanje Prekodravac, direktorice organizacijskog dizajna i razvoja tvrtke SELECTIO.

“Stalo nam je to toga da nas ljudi percipiraju kao stabilnog poslodavca koji dopušta da si složite raspored kako želite, educirate se i napredujete. McDonald’s je mjesto na kojem se može stvoriti karijera i gdje postoji puno prilika za napredovanje, a istovremeno omogućavamo ugodnu radnu atmosferu i fleksibilno radno vrijeme za privatni život. Iznimno smo ponosni što je to CEP certifikat i potvrdio,“ istaknuo je Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa.

Komentiraj