McConaughey odbio 14,5 milijuna dolara jer ne želi ulogu u romantičnoj komediji

Matthew McConaughey objavio je nedavno autobiografsku knjigu „Greenlights“ u kojoj je opisao brojne zanimljive detalje iz svoje karijere. Jedan od najzanimljivijih je onaj iz 2010., godine koja je bila ključna u njegovoj karijeri.  Iza njega je bio niz uspješnih romantičnih komedija – „Vjenčanje iz vedra neba”,  „Kako se riješiti frajera u 10 dana”, „Kod kuće je najljepše“, „Nije zlato sve što sja“ i „Sve moje bivše“ – koje su na kino blagajnama diljem svijeta zaradile svaka više od 100 milijuna dolara. Kako piše McConaughey u svojoj knjizi, romantične komedije bile su jedini filmski žanr koji mu se u to vrijeme nudio.

„Romantične komedije bile su konstantni kino hitovi, što znači da su mi osiguravale konstantnu zaradu. Osobno, uživao sam u tome da ljudima pružim 90-minutni romantični bijeg od stresa pri čemu nisu morali razmišljati ni o čemu, samo gledati kako dečko naganja curu, ne uspije, zatim se ustane i konačno je zavede. Preuzeo sam štafetnu palicu od Hugha Granta i trčao s njom“, tvrdi McConaughey.

Međutim, 2010. godine romantične komedije prestale su ga zanimati i on se okreće nezavisnim filmovima i ulogama jakih pojedinaca. “Bernie”, “Killer Joe” i “Mud” bili su prvi takvi filmovi.  McConaughey piše kako je uživao u romantičnim komedijama i zato što je od njihovih honorara mogao iznajmljivati kuće na plaži i šetati se bez majice, ali je došlo vrijeme za novi smjer u njegovoj karijeri. I upravo u tom trenutku dobio je ponudu od 14,5 milijuna dolara za ulogu u još jednoj romantičnoj komediji. Odbio ju je, čime je pokazao koliko je čvrst u odluci da napusti žanr koji ga je proslavio.

„Odbio sam ponudu. Ako ne mogu raditi što želim, neću raditi ono što ne želim, bez obzira na cijenu“, napisao je McConaughey ne navodeći o kojem se filmu radilo. Slijedila je uloga u filmu “Magic Mike”, Oscar za najbolju mušku ulogu u filmu „Dobri dileri iz Dallasa“, te uloga u filmu „Interstellar“. Na televiziji glumio je u izvrsnoj seriji „Pravi detektivi“. Posljednji film u kojem smo ga gledali bio je onaj redatelja Guya Ritchia „Gospoda“.

Komentiraj