Mazda

Mazda u Frankfurtu predstavlja sportski crossover

Ljubitelje nove generacije Mazdinih automobila i Kodo dizajna obradovat će vijest da japanski proizvođač na predstojeći salon automobila u Frankfurtu stiže s novim konceptnim vozilom – sportskim crossoverom Koeru.

Mazda je očigledno pronašla svoju dobitnu kobinaciju – Skyactiv tehnologija plus Kodo (“duša pokreta”) dizajn, i namjerava se držati te formule sve dok ona daje rezultate.

Ohrabrena prije svega uspjehom modela CX-5, ali i pozitivnim reakcijama javnosti na lansiranje malog crossovera CX-3, kompanija je razvila novo konceptno vozilo koje u sebi objedinjuje karakteristike sportskog automobila i crossovera.

Najavljujući premijeru koncepta Koeru, Mazda je objavila dizajnerski crtež koji potvrđuje da je u pitanju još jedan zanimljiv automobil. Iako ovakve skice ne odražavaju realističan izgled vozila, primjetno je da Koeru ima agresivan, sportski prednji dio, nisku siluetu i dinamične linije.

Mazda za sad ne otkriva svoje planove u vezi s novim konceptom, ali možda gledamo prethodnika budućeg serijskog modela koji bi mogao ponijeti oznaku CX-4.

Više detalja bit će poznato uoči otvorenja sajma u Frankfurtu, koji počinje polovinom rujna.

Komentiraj