May obećala uspješni Brexit i snažnije britansko gospodarstvo

0
1
epa06187469 Britain's Prime Minister Theresa May leaves No. 10 Downing Street to attend Prime Ministers Questions (PMQS) at the House of Commons in London, Britain, 06 September 2017. May’s return to the House of Commons for the first PMQs since the summer is set to be dominated by questions about the leak of the Home Office’s post-Brexit immigration plan. EPA/WILL OLIVER

Britanska premijerka Theresa May obećala je u nedjelju u novogodišnjem obraćanju “uspješni” izlazak svoje zemlje iz Europske unije, jačanje britanske ekonomije i izgradnju pravičnijeg društva za sve.

May je kazala kako je 2017. za Britaniju bila “godina napretka” u kojoj su pokrenuti dvogodišnji pregovori o izlasku iz EU.

Neovisno o tomu jesu li glasali za ili protiv brexita na referendumu u lipnju 2016. “većina ljudi samo želi da vlada osigura dobar brexit i to je ono što radimo”, kazala je.

“Uspješni brexit je ključan no to neće biti kraj naših ambicija. Također moramo osigurati promjene ovdje i sada na pitanjima koja su važna za svakodnevni život ljudi”, kazala je May.

Obećala je “uravnoteženi pristup proračunskoj potrošnji tako da se naš dug smanji a da ipak možemo ulagati u stvari koje su važne – naše škole, našu policiju i našu dragocjenu nacionalnu zdravstvenu zaštitu”.

“Vjerujem da 2018. može biti godina obnovljenog samopouzdanja i ponosa u našoj zemlji”, rekla je May.

“Godina u kojoj ćemo ostvarivati daljnji napredak prema uspješnom dogovoru o brexitu, ekonomiji koja je primjerena našoj budućnosti i snažnijem i pravičnijem društvu za sve”.

Komentiraj