Mavrovićeva konoplja planula zbog struje

Autor:

Požega, 05.01.2019. - Bale industrijske konoplje i sijena izgorjele su u subotu ujutro na Eko poljoprivrednom imanju bivšeg poznatog boksaèa Željka Mavroviæa, koji se nakon prestanka sportske karijere bavi ekološkom proizvodnjom, a u požaru nije bilo ozlijeðenih osoba. Na požarište u mjestu Sloboština, 18 kilometara zapadno od Požege, ubrzo stigli vatrogasci iz Požege, Brestovca i Orljavca, koji su zaustavili širenje vatre.
foto HINA/ ua

Pregrijavanje električnih instalacija izazvalo je požar u kojemu su u noći s petka na subotu u podrumskom skladištu na Eko poljoprivrednom imanju poznatog bivšeg boksača Željka Mavrovića kod Požege izgorjele bale industrijske konoplje, koja je tamo bila uskladištena u prostorima koje trenutno koristi tvrtka OPG Majer.

Požeško-slavonska policija u ponedjeljak je priopćila kako je u mjestu Sloboština u noći izbio požar na gospodarskoj zgradi u vlasništvu tvrtke s tog područja.

Očevidom je utvrđeno da je požar izazvalo pregrijavanje vodiča na električnoj niskonaponskoj mreži, uslijed čega je došlo do taljenja izolatora te prenošenja topline i zapaljenja rolo bala konoplje koja je bila uskladištena.

U  požaru je izgorio veći broj rolo bala konoplje, a zbog čađe su oštećeni zidovi i strop podrumske prostorije i prve etaže zgrade.

Vatrogasci požar gasili 15 sati, na vatru nalili 53.500 litara vode i 380 litara pjene

Požar je punih 15 sati, od 8.30 do 23.30 sati, gasilo 14 vatrogasaca, pri čemu su potrošili oko 53.500 litara vode i 380 litara pjene, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Inače, Mavrović se nakon prestanka sportske karijere bavi ekološkom proizvodnjom, a u subotu je Hini izjavio kako mu se, iako nije imao potpunu informaciju, čini da prema onome što je vidio na nekoliko fotografija šteta nije velika.

Hini su u kasnim poslijepodnevnim satima vatrogasci iz tamošnjeg DVD-a potvrdili kako su još uvijek na požarištu, jer zapaljene bale konoplje još tinjaju.

“Jako je teško i opasno, skoro je nemoguće ući unutra od gustog dima, na pojedinim mjestima se pojavljuje otvoreni plamen. Pokušavamo unutra ubaciti pjenu za gašenje kako bi spriječili daljnje širenje požara. S jakim ventilatorima s druge  strane zgrade upuhivanjem zraka nastojimo istjerati dim na drugu stranu kako bi mogli ući unutra”, izjavio je tada za 24 sata Zdravko Matoković iz DVD Orljavac.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.