Matthew McConaughey razmišlja o kandidaturi za guvernera Teksasa

Prošlog tjedna Matthew McConaughey gostovao je u televizijskoj emisiji „The Tonight Show“ voditelja Jimmyja Fallona koji ga je pitao o njegovim planovima za ulazak u politiku. Naime, početkom ovog mjeseca slavni glumac gostovao je u podvastu The Balanced Voice gdje je rekao da razmišlja o kandidaturi za guvernera Teksasa, američke države u kojoj je rođen.

„Reći ću vam ono što sam već rekao, a ono što sam rekao je istina. To nije smicalica. Kada kažem da je to nešto o čemu razmišljam, onda je to tako“, izjavio je McConaughey koji je o svojim političkim ambicijama prvi puta progovorio u studenome prošle godine kada je gostovao u tv emisiji „The Hugh Hewitt Show“. Tada je rekao voditelju emisije da ulazak u politiku ne ovisi o njemu. „To više ovisi o ljudima no o meni“, rekao je McConaughey dodajući „Gledajte, za mene je politika nešto iskvareno. Kada politika redefinira svoju svrhu, tada ću biti vraški zainteresiran za nju“.

Inače, Matthew McConaughey živi u Austinu, u Teksasu, od 2012. godine nije izlazio na izbore za stranačke kandidate tako da se ne zna koja mu je politička opcija bliža niti je ikada financijski podržao neku stranku.  Izašao je na izbore za Senat 2018. i na poredsjedničke izbore 2020. Novinari su ga znali pitati bi li se kandidirao kao demokratski ili republikanski kandidat ali na to nikada nije dao odgovor. Znao je kritizirati postupke i demokrata i republikanaca tvrdeći da je centar najbliži njegovim razmišljanjima. Nakon pobjede Joea Bidena na izborima kritizirao je „neliberalnu ljevicu“ zbog arogantnih postupaka spram drugih 50 posto Amerikanaca koju nisu glasali za Bidena.

Komentiraj