Matthew McConaughey osudio protivnike nošenja zaštitnih maski

Matthew McConaughey, za kojeg se smatra da bi mogao ući u političku utrku za guvernera Teksasa, odlučio se suprotstaviti svim onim protivnicima nošenja zaštitnih maski u vrijeme pandemije koronavirusa, poručujući im kako nošenje maske ne oduzima „identitet i slobodu“ kako mnogi od njih tvrde.

Glumac i osvajač Oscara rekao je da je korištenje zaštitnih maski u vrijeme pandemije „ispolitizirano“. Tijekom gostovanja u emisiji  The Carlos Watson Show koja se emitira na YouTube kanalu on je govorio o nepotrebnim podjelama među narodom te je kao primjer naveo nošenje zaštitnih maski. „Mislim da je najboljio primjer toga bila prokleta svađa oko maski koja je bila ispolitizirana“, izjavio je McConaughey i dodao „Ma dajte, ne vjerujem da je netko prestrašen ovim komadićem pamuka. Ne vjerujem da se osjećate kao da vam je netko oduzeo vaš identitet i vašu slobodu. To je kratkotrajna neugodnost radi dugotrajne slobode“.  Da bi potkrijepio svoje tvrdnje, kazao je kako „Ne postoje podaci koji govore da je to loše. Ne postoje podaci koji govore da je to štetno. Žrtvujmo se za višu stvar“.

Prije mjesec dana mediji su počeli javljati kako je McConaughey razgovarao s političkim ekspertima i savjetnicima jer razmišlja o uključivanju u utrku za guvernera Teksasa. Time  bi postao konkurent aktualnom guverneru, republikancu Gregu Abbottu koji se također namjerava kandidirati u namjeri da osvoji treći mandat.

Komentiraj