Matt Dillon ljetuje u Italiji pa je uskočio u žiri filmskog festivala u Veneciji

 

Rumunjski redatelj Cristi Puiu iz nepoznatih je razloga otkazao svoje članstvo u žiriju filmskog festivala u Veneciji koji će se otvoriti 2. rujna. Organizatori festivala našli su se u vremenskom škripcu, ali se u posljednjem trenutku pojavilo spasonosno riješenje. Naime, američki glumac Matt Dillon nalazi se u Italiji te mu je ponuđeno mjesto u žiriju, što je on i prihvatio.

Matt Dillon već neko vrijeme boravi u Italiji jer je njegova djevojka Roberta Mastromichele Talijanka. Njih dvoje su prije mjesec dana prisustvovali festivalu Filming Italy Sardegna koji se održao u Cagliariju. Sljedeća njegova destinacija trebala je biti filmski festival u San Sebastianu, gdje će predstaviti dokumentarni film „The Great Felllove“ koji je režirao. Za Dillona ovo je drugi dokumentarac koji je režirao a u njemu se bavi kubanskim pjevačem soula El Gran Felloveom. Festival se otvara 18. rujna i očigledno da su se organizatori festivala u Veneciji dosjetili kako se Dillon, što zbog svoje djevojke što zbog pandemije koronavirusa neće vraćati u Ameriku, te su mu ponudili upražnjeno mjesto u žiriju što je on i prihvatio.

Postoje sumnje da je Cristi Puiu otkazao dolazak na venecijanski festival zbog pandemije koronavirusa koja je ponovo pojačana u Rumunjskoj. Stoga su brojne europske zemlje preporučile svojim građanima da ne putuju u i iz Rumunjske ako to nije nužno. U svakom slučaju, Matt Dillon će se pridružiti ostatku žirija koji čine predsjednica Cate Blanchett te Veronika Franz, Joanna Hogg, Nicola Lagioia, Christian Petzold i Ludivine Sagnier.

Komentiraj