Matko Škalamera vraćen na posao

Matko Škalamera vraćen je na posao u Ravnateljstvo civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova u Rijeci. Izlaskom iz istražnog zatvora prestao je vrijediti razlog da se Škalameru drži udaljenim iz službe, potvrđeno je za Novi list.

Podsjetimo, Matko Škalamera, poznati HGSS-ovac, alpinist i zaposlenik civilne zaštite u sastavu MUP-a, osumnjičen je za napad na srpskog povratnika Dobrivoja Arsića, što je izazvalo niz reakcija riječke javnosti i građana, te je prošlog tjedna održan i skup podrške Škalameri.

Nakon što su ispitani svi svjedoci, pušten je da se brani sa slobode. MUP je prvog dana kad je Škalamera bio priveden, izdao priopćenje o tome da će Škalamera biti udaljen iz službe, no sada kad je istražni sudac odlučio da se može braniti sa slobode, za definitivnu odluku čeka se sudski rasplet, a u međuvremenu će Škalamera nastaviti raditi svoj posao.

Prema službenom policijskom izvješću, Matko Škalamera uhićen je zbog utvrđene sumnje da je ‘zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje te tjelesno napao 70-godišnjaka’, iako to susjedi posljednih dana opovrgavaju. Navode kako je Arsić problematična osoba, a u medijima se pojavila informacija kako postoji videosnimka incidenta, koja bi trebala dokazati da napada na parkingu nije bilo, nego samo rasprave između dvojice aktera.

Komentiraj