Matić pozdravio povratak Josipovića u SDP

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić u srijedu je komentirao povratak bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića u SDP.

Upitan što je SDP ponudio Ivi Josipoviću da je odlučio odustati od Amsterdamske koalicije, Matić je novinarima rekao da to treba pitati bivšeg predsjednika. “Ali ako se on vraća u okrilje SDP-a, to treba pozdraviti. On je bio najbolji hrvatski predsjednik dosad, nažalost, nije ponovio mandat, jer se u Hrvatskoj pojavio prerano, ali što se tiče povratka u SDP, svakako to pozdravljam”, rekao je Matić dodajući kako mu je žao što je uopće napuštao stranku, prenosi N1.

Novinari su Matića upitali i hoće li Josipović biti SDP-ov predsjednički kandidat na predstojećim izborima. “Vjerojatno će se i o tome razgovarati, ali za sada ne. Treba vidjeti kakve će kandidate SDP imati, nije se u stranci razgovaralo o tome, ali što se mene tiče – zašto ne?”, rekao je.

Josipović je, podsjetimo, u utorak poslijepodne odlučio da neće ući u Amsterdamsku koaliciju dodavši kako su oni socijaldemokrati te da im je bliži SDP. Iako je predsjedništvo njegove stranke Naprijed Hrvatska već donijelo odluku da se pridruže GLAS-u Anke Mrak Taritaš, uslijedio je poziv iz SDP-a. Svoju odluku Josipović je jučer poslijepodne priopćio Anki Mrak Taritaš.

Komentiraj