MATIĆ PONUDIO SVOJ GLAS PLENKOVIĆU “Ja sam vam za potporu sigurniji od ovih koje ste kupili na akciji – kupiš tri dobiješ pet”

HINA/ Daniel KASAP

U Hrvatskom saboru od jutra traje rasprava o SDP-ovoj inicijativi pokretanje pitanja povjerenja Vladi zbog slučaja Agrokor. Sjednica je bila ‘bogata’ uvredama, ironijom, smijehom, opomenama, a SDP-ov Predrag Matić premijeru je čak ponudio svoj glas.

“Vi ste jedan civiliziran i dobar čovjek, ali zbog ekipe u kojoj se nalazite morate se ponašati kao bahati HDZ-ovac i docirati. Vi sigurno niste od onih koji misle da je Zemlja ravna ploča, od onih koji su protiv zabrane pobačaja, onih koji su protiv homoseksualaca i onih koji su za “dom spremni”, ali ste u ekipi među kojoj su i ljudi poput Culeja i drugi Karamarkovi spavači i morate se tako ponašati. Znam da vam je teško. Bunjac je bio u pravu. Dat ću vam potporu ako dođe problema s glasovima jer želite dovesti HDZ do civilizirane stranke, a to im ne uspjeva 27 godina. Ja sam vam za potporu sigurniji od ovih koje ste kupili na akciji – kupiš tri dobiješ pet”, rekao je Predrag Matić.

Culej je replicirao Matiću, koji ga je u govoru nazvao ‘Karamarkovim spavačem’. “Ja sam budan i danju i noću zbog vas”, kazao je Culej nakon čega mu je Jandroković izrekao opomenu. Matić je rekao da Culeja mora nazvati gospodinom jer se nalazi u Saboru. Jandroković ga je pitao hoće li opomenu, a Matić je rekao: “Ako ste dali opomenu Culeju dajte i meni, nisam ja gori od njega”.

Plenković je kratko odgovorio: “Kolega Matić, meni je drago da ste vi spremni podebljati parlamentarnu većinu i ja vam na tome zahvaljujem”.

Komentiraj