SDP-ov zastupnik Predrag Matić u četvrtak je u saborskom glasovanju o amandmanima na predloženi državni proračun za iduću godinu odustao od svog amandmana da se sredstva za Ministarstvo branitelja povećaju za pet milijardi kuna, a da se za isti iznos smanji budžet Ministarstva za demografiju, obitelj i mlade koji bi slijedom toga ‘pao’ na samo 94,7 milijuna kuna.

Povlačim amandman, jer ne želim dovesti Vladu u poziciju da opet manipulira braniteljima, rekao je Matić čiji je amandman financijski bio jedan od najtežih.

Braniteljima ste nakon 555 dana prosvjeda u Savskoj 66 obećali promjenu naziva Ministarstva i sveobuhvatan zakon o pravima hrvatskih branitelja, naziv ste promijenili, a za sve što predviđate novim zakonom ovih pet milijardi kuna bit će premalo, ustvrdio je zastupnik, inače bivši ministra branitelja.

Tvrdeći da novi zakon, uz ostalo, predviđa i otvaranje novih rokova za priznavanje braniteljskog statusa, Matić je ocijenio kako bi uskoro mogli očekivati “situaciju kao na aerodromu” da netko iz Vlade milijuntom branitelju uruči cvijeće i bombonijeru.

Ni kod Vlade, ni u Saboru nije prošao zahtjev Franka Vidovića da se izdvoji milijun i pol kuna za uređenje spomen-sobe hrvatskih branitelja u Šibeniku.

Šibenik i njegovi branitelji to su itekako zaslužili, Vlada je trebala imati sluha za to, rekao je Vidović.

Komentiraj