HINA/ Dario GRZELJ/

MATIĆ O UVREDAMA JANICI “Oglasit će se valjda i ona koja se naziva predsjednicom”

Vrijeđanje državne tajnice za sport Janice Kostelić u supetru i uhićenja koja su uslijedila, komentirao je u ponedjeljak SDP-ov saborski zastupnik Predrag Matić u ‘Temi dana’ N1 televizije. Matić je osudio verbalni napad na Kostelić, ali i istaknuo kako se tu ne radi o Janici Kostelić koja je osvajala brojne medalje na sportskim natjecanjima, već o državnoj tajnici.

“Oni mladići sigurno su navijali za nju, ali ona je sada državna dužnosnica i mislim da je tom slučaju dano previše važnosti. Previše je bilo vulgarnog vrijeđanja, ali kao javna osoba mora biti spremna na neke stvari”, rekao je Matić. Dodao je da je po tim kriterijima Zdravko Mamić ‘300 puta trebao završiti u zatvoru’ zbog svega što je govorio.

“Imam kod kuće četiri stranice uvreda koje su mi napisane, to nisu riječi za medijski prostor. Kada su njihovi u pitanju, mladići se pritvaraju, opet se javlja ostatak prošlih vremena, verbalni delikt – nije lijepo, vulgarno je, gdje je granica?”, upitao je SDP-ovac.

Istaknuo je kako je najvažnije da ni Kostelić, ni njena pratnja u niti jednom trenutku nisu bile fizički ugrožene. “Sada – tu je i HOO i Vlada i svi se javljaju, oglasit će se do kraja tjedna valjda i ona koja se naziva predsjednicom, ali sjetimo se napada na Mirjanu Rakić. Opet se pokazuje – ne diraj HDZ-ovca jer ćeš završiti u zatvoru”, kazao je.

Matić kaže da smo odlazak u zatvor zbog verbalnog delikta preskočili prije 20 30 godina. Podsjetio je i na plinske boce na Savskoj ulici za vrijeme šatora ispred Ministarstva branitelja. “Izaći na ulicu s plinskim bocama – ako se to radi u korist HDZ-a, ‘nema veze’, ali ovo, ovi mladići, dao bih se kladiti da imaju sve svete sakramente, da su imali vjeronauk u školi, ali pitanje je odgoj”, poručio je Matić.

Komentiraj