MATIĆ O SVE VIŠE BRANITELJA “To je samo početak pakla koji nam slijedi”

Bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić sinoć je, gostujući u RTL Direktu, komentirao rast broja branitelja, 24 godine nakon Domovinskog rata.

“Tužan sam i pomalo ogorčen s onime što HDZ radi s hrvatskim braniteljima. Cijena šatora dolazi na naplatu i to je nešto s čime se HDZ ne zna i ne može boriti. Potpuno je jasno da je ovo ispunjavanje zahtjeva šatoraša”, kazao je Matić i dodao kako je on četiri godine bio ministar i da niti jednom nije tražio pomoć tadašnjeg premijera Zorana Milanovića.

“Današnji ministar Tomo Medved ponaša se kao sindikalni povjerenik. Kad se god netko za nešto žali i plače, on odmah trk kod Plenkovića i oni to ostvare. Sad nam, toliko nakon rata, dolaze tisuće novih branitelja, a to je samo početak pakla koji nam slijedi – aktivira se drugi dio zakona iz 2017. koji omogućava pripadnicima HVO-a da potpuno uđu u hrvatski mirovinski sustav”, poručio je Matić.

Ponovio je kako ’40 ljudi, čelnika braniteljskih udruga, maltretira cijelu državu’. Oni sve imaju riješeno u svojim životima, roštilj od 120 kvadrata i njih baš briga za druge. Branitelji su najpoznatija, najpoštenija skupina u društvu i nisu to zaslužili. Treba im reći kolika je torta i da u budućnosti može biti samo manja. Kad smo mi analizirali povećanje broja branitelja, to se događalo uoči izbora, to je kupovanje glasova. Boli ih briga jer ne ide njima iz džepa”, dodao je SDP-ovac.

Upitan tko toliko godina nakon rata traži status invalida, Matić je odgovorio: “To treba pitati Mamića da pita u Međugorju. To je čudo nad čudima.”

Komentiraj