MATEMATIKA NE ŠTIMA Beusan o Makkelieu: Volio bih da netko izmjeri…

Autor:

Leipzig, 24.06.2024. - Utakmica 3. kola skupine B na EURU nogometaša Hrvatska - Italija. Na fotografiji sudac Danny Makkelie. foto HINA/ Daniel KASAP/ lsd

HINA/ Daniel KASAP

Hrvatska reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u zadnjem kolu skupine B Europskog prvenstva. Tako završava na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo joj teorija drži nadu za prolazak u osminu finala. Gol je za Hrvatsku zabio Luka Modrić, a za Italiju Mattia Zaccagni, i to u 98. minuti.

Nakon susreta svi komentiraju – suđenje Nizozemca Dannyja Makkeliea.

“Najprije da kažemo penal za nas je sasvim jasna situacija, čisto i samo potvrda još jedna da VAR stvara poštenje u nogometu. Nadalje, sve opomene su pravilno dodijeljene. No, postoje dva pitanja“, smatra Mateo Beusan, izvorno “Oko sokolovo”, koji je suđenje komentirao za Slobodnu Dalmaciju.

“Tijekom igre bilo je prekršaja i guranja s dvije ruke na obje strane, a što je sudac za Talijane vrlo lako svirao, a za nas nije. Naprosto sudac Makkelie nije imao ujednačen kriterij i to treba reći, lakše je za Talijane svirao prekršaje”, rekao je Beusan.

NOGOMET JE OKRUTAN Modrić: Ne znam gdje je sudac našao tih osam minuta

Makkelie je, podsjetimo, utakmicu produžio za osam minuta i baš su u toj osmoj Talijani izjednačili. Sudac je odmah nakon gola svirao kraj. Hrvatski reprezentativci, izbornik i cjelokupna hrvatska javnost slažu se da je nadoknada bila preduga s obzirom na zbivanja na travnjaku. S njima se slaže i Beusan.

Volio bih da netko izmjeri zbog čega je i otkud nadoknada vremena bila čak osam minuta!? U drugom poluvremenu samo je zbog Stanišića bio kratak prekid, čekalo ga se, bilo je to radi grčeva, ne duže od minute. Gledao je i VAR. Zamjene su po pola minute i penal je dodatna minuta. Ali sve to skupa ne može biti osam minuta!?”, zaključio je.

KOMENTIRAO I SUCA Dalić: ‘Ja stalno govorim da smo mali i da smo sami, ali sve je to u vjetar’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.