Matej Rodin i Petar Mamić prešli u poljske prvoligaše

Matej Rodin je novi igrač Cracovije dok je Petar Mamić potpisao ugovor s Rakowom. Obojica su prošlu polusezonu uspješno nosila dres Varaždina s tim što je Mamić u barokom gradu boravio kao posuđeni igrač Rijeke.

Za Rodina je klub iz Krakowa platio odštetnu klauzulu u iznosu od 65.000 eura koja je bila postavljena na način da je svaki njegov nastup u dresu Varaždina bio vrijedan 5.000 eura. 24-godišnji stoper je s novim klubom potpisao ugovor na tri sezone.


Rodinu ovo nije prvi angažman u inozemstvu obzirom da je igrao i za GOŠK Gabelu, Zrinjski i Željezničar u BiH, slovenski Aluminij i talijansku Perugiju, a u Hrvatskoj je još nosio dres Lokomotive i Šibenika.

Petar Mamić je pak prije nekoliko dana raskinuo ugovor s Rijekom, a iako su za njegove usluge bili zainteresirani Varaždin i Istra 1961 odlučio se na odlazak u Poljsku i potpis dvogodišnjeg ugovora s Rakowim uz opciju produženja suradnje za još dvije sezone.


Zanimljivo da je njegov dolazak u Rakow ranije tijekom dana najavio Fran Tudor koji je član kluba iz Częstochowa od početka ove godine.


24-godišnji lijevi bočni je prošao nogometnu školu Dinama, a potom je igrao za Lokomotivu, Frosinone i Inter-Zaprešić prije nego je došao na Rujevicu. Za mladu reprezentaciju Hrvatske upisao je pet utakmica.

Ljestvica:

Komentiraj