Mate Bulić, klapa Intrade, Jole i još 20-ak izvođača pjevaju danas u Zadru za 11-godišnju Petru Zrilić

Nacional

Veliki humanitarni koncert ‘Pjesmom za Petru’ održat će se danas u 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru.

Mlada 11-godišnja Zadranka Petra Zrilić već se više od pet godina bori s tumorom nadbubrežne žlijezde koji je sada i metastazirao. Nakon brojnih kemoterapija i zračenja, kao jedina opcija u borbi protiv te teške bolesti Petri je ostala imunoterapija. No, hrvatsko zdravstvo tu terapiju ne samo da ne financira, već ju ni ne provodi pa ovoj učenici 5. razreda OŠ Smiljevac iz Zadra preostaje jedino liječenje u inozemstvu. Zbog toga je u Zadru organiziran veliki humanitarni koncert čiji je prihod od prodaje ulaznica namijenjen upravo Petrinu liječenju.

Brojni izvođači, među kojima su i Klapa Intrade i Tomislav Bralić, Joško Čagalj Jole, Mate Bulić i Alen Nižetić odazvali su se pozivu organizatora.

“Zahvaljujemo izvođačima na velikom odazivu. Pokazali su da zaista imaju veliko srce i da su se uvijek spremni odazvati ovako plemenitim akcijama. Zato pozivamo i građane da dođu na koncert u što većem broju, a oni koji žele dodatno pomoći mogu uplatiti sredstva i na žiro-račun za liječenje Petre Zrilić”, rekla je suorganizatorica Emina Šimurina.

Kako su istaknuli organizatori Emina Šimurina i Marjan Petrica, osim klape Intrade i Tomislava Bralića te Joška Čagalja Joleta, Mate Bulića i Alena Nižetića, nastupit će i Tiho Orlić, Marko Škugor, Marina Tomašević, Bepo Matešić, David Ricov i grupa Kanela, Ivica Sikirić Ico i The Pussycats, Zaratino Band, Rockatansky band, Sexmotherfuckers, Grupa Kraljice, Grupa Zadar Express, Sanela Bačić, Šime Ivčić i Dalmatico band, Diabolik band, Tempo, Grupa Banana i ostali izvođači koji su se spremno odazvali ovoj plemenitoj humanitarnoj akciji. Podršku koncertu pružio je i direktor SC Višnjik, Denis Karlović kao i sponzori SC Višnjik, Viper d.o.o. Security, Grad Zadar, fotokopirnica Pharos, FG Grafika, frizerski salon Simpa, hotel Bastion, hotel Niko, caterind Margarita, Maraska d.o.o. i HDS-Zamp.

Poziv građanima da dođu na koncert uputila je i zadarska HVIDR-a.

Ulaznice po cijeni od 35 kuna još uvijek se mogu kupiti na blagajni SC Višnjik, a oni koji žele sredstva za pomoć Petrinom odlasku na liječenje u inozemstvo mogu uplatiti na sljedeći žiro račun:

PETRA ZRILIĆ (zakonski zastupnik mama Ljubica Zrilić)
IBAN HR4224070003104807695

Komentiraj