Nacional

MASSIMO ‘Moja glazba nije za mase’

Massimo uoči svog trećeg koncerta u Lisinskom 21. veljače

Nakon što je rasprodao dva koncerta u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pjevač Massimo Savić 21. veljače na istome mjestu nastupit će i treći put. Za Nacional je glazbenik, čija je pjesma “1 dan ljubavi” s istoimenog albuma obilježila prošlu godinu, govori o tome je li ga iznenadio taj treći koncert i bi li se razveselio ili razočarao da nije bilo više od jednog koncerta.

“Siguran sam da moja glazba pripada meni i jednoj manjini koja razmišlja slično kao i ja. Smatram da glazba koju radim nije predviđena za masovnu potrošnju, pa me stoga jako iznenađuje i moram naglasiti vrlo veseli to da smo otvorili i treći dan u Lisinskom. U današnje vrijeme, kada ljudi razmišljaju o tome hoće li taj mjesec imati novac za režije, svaka kupljena ulaznica velika je stvar i na tome zahvaljujem publici”, kaže Massimo. U Lisinskom posljednje vrijeme mnogi glazbenici imaju koncerte, a Massimo smatra da je jedan od razloga taj što su izgubili dio prostora za nastupe, poput diskoklubova u kojima ima sve manje koncerata.

“Glazbenici su zaista izgubili dio noćnih klubova za nastupe. Tamo život počinje tek iza ponoći, pa je normalno da su koncerte počeli prilagođavati dvoranama poput Lisinskog. Nakon nastupa, kući ste stigli prije ponoći. Mnogobrojni glazbenici posljednje vrijeme nastupaju u Lisinskom, ali njegov program je u rukama ravnatelja dvorane. Ako svi koji nastupaju u tom prostoru imaju svoju publiku i uspješni su, onda je vrlo jasno zašto je tome tako. Lisinski je hram glazbe i uvijek će to biti, pa ćemo Zagrebački solisti, moj bend i ja učiniti tako da kad mi nastupamo ondje vlada – artistička ljepota”, rekao je glazbenik koji će u Lisinskom pjevati svoje najveće hitove “Suze nam stale na put”, “Iz jednog pogleda”, “Kladim se na nas”, “1 dan ljubavi”, “Zar više nema nas”, pa do poznatih starih pjesama koje je pjevao kao frontmen grupe Dorian Grey, poput “Stranac u noći” ili “Sjaj u tami”.

Na pitanje o tome imaju li svi koji to žele, bez obzira na kvalitetu i vrstu glazbe koju izvode, pravo nastupiti u Lisinskom, Massimo nije želio govoriti. Sličan primjer dogodio se prije dva tjedna u Srbiji. Srbijanski glumci, članovi ansambla Jugoslovenskog narodnog pozorišta, pobunili su se protiv nastupa Marije Čerifović na sceni na kojoj oni svaki dan igraju predstave jer se, kako su rekli, tako srozava institucija JNP-a.

“Ne mogu suditi o tome koji bi se programi trebali izvoditi, a koji ne, i u Lisinskom i JNP-u. Oni kojima su Lisinski ili JNP ‘dom’, trebaju o tome voditi računa i profilirati programe koji se izvode na njihovim pozornicama jer će im, dugoročno gledano, to osiguravati kruh”, kratko je rekao Massimo koji će 9. ožujka nastupiti i u splitskoj Dvorani Gripe.

Komentiraj