MASOVNO UHIĆENJE TERORISTA: Saudijska Arabija uhitila 431 pripadnika Islamske države

U Saudijskoj Arabiji  je uhićeno  431 osoba osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi i čime je spriječen  niz napada na džamije, snage sigurnosti i diplomatske misije, objavilo je u subotu ministarstvo unutarnjih poslova.

Objava je uslijedila nakon što je autobomba eksplodirala na kontrolnoj točki u blizini jednog od najstrožih zatvora u četvrtak odnijevši život jedne osobe i ranivši dvije u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

 

  • Niz smrtonosnih napada koje su izveli sljedbenici ultraradikalnih militantnih skupina iz Iraka i Sirije povećao je zabrinutost za sve snažniju prijetnju najvećem svjetskom izvozniku nafte.

 

“Broj uhićenih porastao je na 431, većinom državljana u dodatku na napadače drugih nacionalnosti… šest uzastopnih samoubilačkih napada kojima su cilj bile džamije u istočnoj provinciji svakog petka, kao i atentati na snage sigurnosti spriječeni su”, navelo je ministarstvo u priopćenju.

“Terorističke zavjere kojima su cilj diplomatske misije, snage sigurnosti i vladine zgrade u pokrajini Sharurah i atentati na pripadnike snaga sigurnosti spriječeni su”, dodaje se u priopćenju.

Islamska država pozvala je sljedbenike da organiziraju napade u toj kraljevini i u dva samoubilačka napada na šijitske džamije ubijeno je u svibnju ukupno 25 osoba. U lipnju Saudijac se raznio u šijitskoj džamiji i odnio živote 27 vjernika.

Islamska država želi izgnati šijitske muslimane.

Komentiraj