Damir Spehar/PIXSELL

MASOVNO TROVANJE HRANOM U SARAJEVU Otrovalo se više od 120 djece, salmonela vjerojatni uzročnik

[quote_box_center]

  • Glasnogovornica KCUS-a Azra Dedajić kazala je novinarima kako je na Infektivnoj klinici zadržano 35 dječaka i djevojčica sa simptomima koju su ukazivali na trovanje
  • Svi su imali povišenu tjelesnu temperaturu, bolove u trbuhu i nagon za povraćanje, no nitko od djece nije bio životno ugrožen, a stanje im se postupno popravlja

[/quote_box_center]

Zbog trovanja koje je najvjerojatnije prouzročeno neispravnom hranom liječničku pomoć u Kliničkom centru u Sarajevu (KCUS) u proteklih 48 sati moralo je zatražiti više od 120 djece predškolskog uzrasta, potvrdili su petak iz tog kliničkog centra.

Glasnogovornica KCUS-a Azra Dedajić kazala je novinarima kako je na Infektivnoj klinici zadržano 35 dječaka i djevojčica sa simptomima koju su ukazivali na trovanje.

Svi su imali povišenu tjelesnu temperaturu, bolove u trbuhu i nagon za povraćanje, no nitko od djece nije bio životno ugrožen, a stanje im se postupno popravlja.

Tovanje salmonelom

“Preliminarni rezultati mikrobiološke analize ukazuju na to da je riječ o trovanju salmonelom“, kazala je Dedajić.

Konačni rezultati analiza uzoraka hrane ali i briseva radnih površina i provjera osoblja zaposlenog u zajedničkoj kuhinji javne ustanove “Djeca Sarajeva”, koja spravlja hranu za 2800 djece u 29 vrtića, znat će se idućeg tjedna.

Hranom, po svemu sudeći obrokom spravljenim od tjestenine, vrhnja i jaja, otrovala su se djeca iz tri vrtića.

Komentiraj

Source:K.G./HINA