Na parkiralištu u ulici Ivana Lučića br.8 u Zagrebu, kraj Filozofskog fakulteta, nepoznati maskirani muškarci razbili su noćas staklo na automobilu marke Citroen i ubacili u njega zapaljivo sredstvo.

U požaru, koji je do neprepoznatljivosti spalio auto, srećom nitko nije ozlijeđen. No, kako je objavila policija, za vrijeme napada 36-godišnji vozač Ubera bio je u automobilu. Požar su ugasili vatrogasci, a vozač je izašao neozlijeđen. Napadači su se udaljili u nepoznatom smjeru, a policija cijeli dan provodi istragu. U blizini se nalazi nekoliko zgrada sa nadzornim kamerama što bi policiji moglo pomoći u istrazi.

“Ogorčeni smo informacijom da je naš partner-vozač, inače samostalni poduzetnik koji pokušava zaraditi za život, rano jutros napadnut na tako brutalan način od skupine nepoznatih nasilnika. U ovom trenutku, naš fokus je prvenstveno usmjeren na pružanje pomoći našem partneru-vozaču, kojem ćemo osim pravne pomoći također pružiti i financijsku podršku. Naš tim je u stalnom kontaktu sa žrtvom napada. Sretni smo što se tijekom napada u vozilu nije nalazio putnik te da naš partner-vozač nije pretrpio ozbiljne tjelesne ozljede, međutim, vozilo kojim je upravljao je potpuno izgorjelo.

Planiramo u potpunosti surađivati s policijom i svim relevantnim institucijama kojima ćemo ustupiti bilo koje informacije poput podataka o vožnjama kojima će se pomoći da se napadače što prije otkrije i sankcionira”, stoji u izjavi Ubera.

U policiji nisu bili pretjerano rječiti. Tek su nam rekli da ovaj slučaj tretiraju kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom, a tako su naveli i u priopćenju. No, iz načina na koji je vozač napadnut jasno je da je lako moglo doći do puno goreg scenarija.

Još uvijek nije poznato tko su napadači niti je poznat motiv napada. Slučajno ili ne, ovaj napad dolazi tek nekoliko dana nakon slučaja iz Velike Gorice gdje je skupina tamošnjih taksista također okružila i prijetila jednom vozaču Ubera.

“Upozoravam te ko brata, samo dođi… Budalo, razbit ću ti šajbu, to je moj kruh, to je moj kruh”, viče muškarac na snimci, isti onaj koji je prethodno skinuo hlače. Potom su sva trojica sjeli u automobil. Jedan je još doviknuo “Jebem ti dijete”.

No, u tom slučaju je policija brzo reagirala te su svi napadači pozvani na razgovor, a policija je poduzela sve potrebne mjere.

Od svog dolaska u Zagreb, Uber je na meti napada, a Uberovi vozači svakodnevno doživljavaju neugodnosti od strane drugih taksista.

Komentiraj