Maserati

Maserati u krizi, napravit će pauzu zbog pada potražnje

Nakon snažnog uspona u posljednjih nekoliko godina, talijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila suočio se s padom prodaje, zbog čega će proizvodnja privremeno biti obustavljena.

Maserati će početkom studenoga poslati na jednonedeljni kolektivni odmor 2.000 radnika, kako bi uskladio ritam proizvodnje s trenutnom potražnjom svojih modela, objavili su iz te kompanije. 

Prema riječima šefa Maseratija, Haralda Wester, do neplaniranog prekida proizvodnje došlo je zbog smanjenja broja narudžbi na kineskom tržištu. 

Iz istog razloga, pogon je zaustavljen i tokom jednog tjedna u rujnu, jer su isporuke najtiražnijih modela, limuzina Ghibli i Quattroporte, u drugom kvartalu 2015. smanjene za 13%, što je utjecalo i na pad operativnog profita kompanije od 30 posto, u istom periodu.

448229627561770120b7a0684458197_origTokom pauze Maserati će obaviti pripreme proizvodnog pogona za izradu budućeg crossover modela Levante, koji će imati premijeru u ožujku 2016. na sajmu automobila u Ženevi. 

Levante će, uz produkcijsku verziju koncepta Alfieri, imati ključnu ulogu u namjeri kompanije da nastavi prekinuti rast prodaje.

Komentiraj